Hem

Guider

Värt att veta om vinställ

Inred ett vinrum

Drömmer du också om att inreda ett vinrum, en vinkällare eller ett område i ditt hem med vin? Det finns många sätt att göra det på, och med våra lösningar, inredningsdesigners och inredningsverktyg, är det bara din fantasi som sätter gränser för din dröminredning.

Vinställ är viktiga för varje vinälskare som vill förvara sina flaskor på rätt sätt och estetiskt tilltalande. Denna guide hjälper dig att förstå vad du ska tänka på när du väljer rätt vinställ för ditt hem.

Material och design.

Syftet med vinstället

Vinställ är designade för att förvara vinflaskor i rätt position, vilket vanligtvis är horisontellt. Detta säkerställer att vinet ständigt är i kontakt med korkstoppet, vilket förhindrar att korken torkar ut och krymper. En torr och krympt kork kan orsaka att luft kommer in i flaskan och oxiderar vinet, vilket förstör kvaliteten.

Vinställ finns i många olika material, inklusive trä, metall och plast. Valet av material kan påverka både utseendet på hyllan och dess funktionella egenskaper. Trä är populärt för sin klassiska skönhet och goda isolerande egenskaper, medan metall ofta väljs för sin moderna estetik och hållbarhet.

Praktisk användbarhet och estetik

Kapacitet och anpassning

När du väljer ett vinställ är det viktigt att tänka på antalet vinflaskor du planerar att förvara. Vinställ varierar avsevärt i storlek, från små modeller som kan hålla några få flaskor till stora ställ som kan hålla hundratals. Tänk på din nuvarande samling och eventuell framtida expansion.

Flera av våra märken är modulära vinställ, så att du enkelt kan bygga och expandera dem som du önskar.

När du placerar ditt vinställ i ditt hem, undvik att placera det i direkt solljus eller nära värmekällor, eftersom detta kan orsaka att ställen torkar ut. Undvik också att placera stället nära vibrationer, som på eller nära en tvättmaskin.

En sval, mörk och stabil miljö är idealisk för långtidsförvaring av vin. Överväg om du behöver en temperaturkontrollerad enhet (en kylaggregat) eller om ditt hem redan erbjuder lämpliga förhållanden, t.ex. i källaren.

Förutom funktionalitet bör ditt vinställ också komplettera estetiken i ditt hem. Många vinställ är designade med en stilren framtoning som kan fungera som en del av din inredning. Överväg olika stilar och färger för att matcha ditt utrymme och tänk på väggsystemet som en möbel som både är praktisk och dekorativ.

Vinstället i ditt hem

Skötsel- och rengöringsinstruktion

För att bevara och underhålla trävinställ rekommenderar vi att torka av med en mjuk mikrofiberduk för att ta bort damm och smuts. Vid behov, vrid ur duken i ljummet vatten och torka av för mer envis smuts. Se till att ditt vinrum har en luftfuktighetsnivå under 75%, eftersom trä kan vara värd för mögel. Se också till att det finns god luftcirkulation runt hyllorna för att förhindra fuktansamling och mögel.

Ett väl valt vinställ är inte bara en praktisk lösning för att förvara vin; det är också en investering i att bevara din vinsamling och försköna ditt hem. Genom att välja med omsorg kan du säkerställa att ditt vin förvaras under optimala förhållanden samtidigt som du berikar ditt hem estetiskt.

Vi hjälper dig gärna att hitta den rätta vinförvaringslösningen för dig.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig accepterar du vår integritetspolicy. Du kan alltid avbryta prenumerationen.